Само преди няколко дни синя България си отдъхна след новината на

...
Само преди няколко дни синя България си отдъхна след новината на
Коментари Харесай

Левски губи лиценза си за първенството?

Само преди няколко дни " синя "  България си отдъхна след новината на БФС, че Левски е взел лиценз за новия сезон. " Мач Телеграф " обаче научи, че той може да бъде лишен поради жестоката финансова рецесия на " Герена ". Към момента всички футболисти, треньорите, обслужващият личен състав и чиновниците на клуба имат да взимат по няколко заплати. Те не са сезирали способените органи за това, тъй като са получили увещание, че ще получат дължимото вкупом, когато претендентът за акциите на Левски Джоузеф Диксън направи първите крачки към придобиване на клуба.

Една от тези крачки е проявлението на документ, че британецът може да разполага с 200 000 000 $, обещани му от американски фондове, които да вложи на " Герена ". Другата е изплащането на 3 500 000 $ като капаро преди да придобие акциите. Настоящият притежател на Левски Наско Сираков е обяснил в клуба, че точно с тези 3 500 000 ще погаси задълженията си към футболистите и чиновниците, както и тези към страната, които също се натрупат. Той продължава да има вяра, че това в действителност ще се случи. На " Герена " обаче оптимистите не са доста.

Реално Сираков няма План " Б " за излизане от обстановката. Той няма от кое място да откри насъбраната във тип на задължения към футболисти сума, в случай че Диксън не извърши обещанието си.

" Лицензионната комисия към Българския футболен съюз осведоми футболната общност, че след серия от съвещания, извършени през месец май т.г., на които в детайли бе оценено осъществяването на минималните изискуеми критерии за приемане на лиценз за присъединяване в Европейските клубни шампионати на УЕФА, както и за присъединяване в Първа професионална лига за сезон 2021/2022 година, бяха издадени лицензи на следните клубове ", написа БФС на 1 юни, вкарвайки Левски в листата. Левски обаче ще остане без нужния най-малко професионални футболисти, в случай че не успее да покрие големите си задължения към актуалните си играчи в най-кратки периоди. Отделно клубът дължи много пари и на някогашни футболисти, които плашат с каузи във ФИФА.

Ако Левски се окаже без лиценз, евентуално клубът ще играе в Трета лига през новия сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР